Fast frakt 49,- | Gratis frakt over 1600,-

Denne seksjonen har ingen innhold. Legg til innhold.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Slik tar du vare på ditt våpen: 4 steg for optimalt vedlikehold

  • 2 min lesning

Slik tar du vare på ditt våpen: 4 steg for optimalt vedlikehold

Våpenet ditt er din trofaste følgesvenn på jaktturer, og det er viktig å gi det riktig pleie og oppmerksomhet for å opprettholde sin presisjon og pålitelighet. Her deler vi noen enkle, men effektive tips for å pusse og vedlikeholde ditt våpen.

1. Regelmessig vedlikehold er nøkkelen

God våpenpleie begynner med regelmessig vedlikehold. Etter hver jakttur, ta deg tid til å inspisere våpenet ditt og gi det en grundig rengjøring. Bruk f.eks. husholdningspapir til å fjerne fukt, smuss, olje og andre forurensninger som kan akkumuleres under bruk.

2. Ta vare på løpet

Løpet er viktig å holde det rent og i god stand. Spray solvent inn i løpet eller bruk en pusselapp og påfør solvent på og dra gjennom løpet med hjelp av en pussesnor eller pussestang. La virke i 10 minutter. Dra gjennom løpet med tørre pusselapper.

Deretter dynker du en pusselapp i våpenolje og drar gjennom noen ganger. Dette vil beskytte løpet ditt mot rust. Husk å pusse løpet fra kammeret og utover, og unngå å trekke pusselappen tilbake gjennom løpet for å forhindre at smuss blir dratt tilbake inn i løpet.

3. Gi våpenet ditt en grundig service

Av og til er det nødvendig med grundigere vedlikehold for våpenet ditt. Dette kan innebære å demontere sluttstykket, fjerne løpet fra stokken og gi alle deler en grundig rengjøring og smøring med en god våpenolje. Selv om dette kan virke tidkrevende, er det viktig for å opprettholde våpenets presisjon og ytelse. En gammel bomullskjorte er perfekt når du skal tørke av olje, fuktighet og skitt, men også når du skal påføre olje.

4. Plei våpenets treverk

Geværskjefter er utsatt for en rekke påvirkninger i felten, fra regn og snø til sol og fuktighet.

Start med å påføre et tynt lag med stokkolje på hele overflaten av geværskjeftet. Bruk en ren klut eller en pensel for å jevnt fordele oljen over treverket. Det er viktig å bruke et tynt lag for å unngå overmetting og unødvendig søl.

La stokkoljen få lov til å trekke inn i treverket i en til to timer. Dette gir oljen muligheten til å trenge dypt inn i treverket og mette det med beskyttende fuktighet. Hvis treverket er veldig tørt eller det er lenge siden sist påføring, kan det være nødvendig å gjenta denne prosessen flere ganger til treverket er mettet.

Etter at oljen har hatt tid til å trekke inn i treverket, tørk forsiktig av all olje som ikke har trukket inn. Dette kan gjøres med en gammel t-skjorte, en ren klut eller litt papir. Pass på å fjerne alt overskuddet for å unngå klissete overflater og unødvendig søl.

 

Ved å følge disse praktiske tipsene for våpenpleie, kan du sikre at ditt våpen er klart for action hver gang du tar det med på jakt. Stell godt med våpenet ditt.

 

Dette utstyret trenger du for vedlikehold av våpen:

 

Søk