Fast frakt 49,- | Gratis frakt over 1600,-

Denne seksjonen har ingen innhold. Legg til innhold.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Kom i gang med rådyrjakt: Alt du trenger å vite

 • 2 min lesning

Kom i gang med rådyrjakt: Alt du trenger å vite

Rådyrjakt er en spennende og tradisjonsrik jaktform som tiltrekker seg jegere fra hele Norge. Med riktig kunnskap og utstyr kan du oppleve gleden av å jakte på dette elegante hjorteviltet som finnes i store deler av landet vårt. Her får du en grundig gjennomgang av hva du trenger å vite for å komme i gang med rådyrjakt.

 

Tidspunkt og sesong

Rådyrjakt har to hovedsesonger i Norge:

 • Bukkejakten: Starter 10. august og varer til 23. desember. I perioden fram til 25. september er det kun tillatt å bruke rifle, og det er ikke tillatt med hund. 
 • Ordinær rådyrjakt: Den ordinære rådyrjakta varer fra 25. september til 23. desember. I denne perioden kan rådyr jaktes både med rifle og hagle, og det er tillatt å bruke hund til jakt.

 

 Valg av jaktmetode 

Det er flere jaktmetoder som kan benyttes for å jakte rådyr:

 • Snikjakt og postjakt: Dette er vanlige metoder hvor jegeren enten finner en god post å vente ved eller sniker seg forsiktig gjennom terrenget for å komme nær rådyret. Snik- og postjakt gir jevnt over høyere treffprosent enn drivjakt, da rådyr er mer forutsigbare når de beiter rolig.
 • Drivjakt: Ved drivjakt organiseres jaktlag for å presse rådyrene mot standplasser eller skytelinjer. Dette kan gjøres med eller uten bruk av hund. Drivjakt kan være mer utfordrende da rådyr ofte er i bevegelse og skytteren er under større tidspress.

 

 Utstyr 

For en vellykket rådyrjakt er det viktig å ha riktig utstyr:

 • Våpen: Enten du velger rifle eller hagle, sørg for at våpenet er godt innskutt og egnet for jakt på rådyr. Riflen bør ha tilstrekkelig kaliber for en effektiv og etisk jakt, mens haglen bør være egnet for rådyrjakt og tilpasset det aktuelle jaktområdet. Valg av ammunisjon er også viktig, vi anbefaler Ammox dersom du skal jakte med hagle.
 • Kamuflasje og bekledning: Bruk kamuflasjeklær som passer til terrenget du jakter i. Det er viktig å være godt kamuflert for å unngå å bli oppdaget av det sky rådyret.
 • Skytestøtte: En stabil skytestøtte, enten det er en tripod eller en stokk, kan være avgjørende for å sikre et presist skudd.

 

 Etikk og sikkerhet

 • Etisk jakt: Respekter jaktens regler og bestemmelser. Det er viktig å sikre et dødelig førsteskudd for å unngå unødig lidelse hos dyret.
 • Sikkerhet: Alltid ha sikkerheten i høysetet. Vær oppmerksom på din plassering og hvor andre jegere befinner seg. Bruk av refleksvester eller oransje jaktklær kan være lurt for å være synlig i skumringen eller tåkete forhold.

 

Lovgivning og regler 

 • Sørg for å kjenne til lokale jaktforskrifter og regler som gjelder for ditt jaktområde. Dette kan omfatte begrensninger på antall dyr som kan felles, hvilke våpen som er tillatt, og eventuelle spesifikke restriksjoner for rådyrjakt.
 • Ettersøkshund Alle som jakter elg, hjort eller rådyr må ha tilgang på godkjent ettersøkshund.

 

Kilder:

 

 

Med denne guiden er du godt rustet til å komme i gang med rådyrjakt. Husk å alltid jakte innenfor lovens rammer og med respekt for dyrene og naturen rundt deg. Lykke til med jakten!

Søk