Fast frakt 49,- | Gratis frakt over 1600,-

Denne seksjonen har ingen innhold. Legg til innhold.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Langholdsskyting - Utstyr og tips - alt du trenger for å komme i gang

  • 3 min lesning

Langholdsskyting - Utstyr og tips - alt du trenger for å komme i gang


Langholdsskyting er en populær skytegren som skiller seg fra vanlig bane og feltskyting ved at man skyter på lengre hold enn vanlig. Vanligvis refererer begrepet til skyting på avstander på over 300 meter, og noen ganger helt opp til flere kilometer. Målene som benyttes er i hovedsak stålmål som avgir lyd og bevegelse ved treff.


Langholdsskyting krever avansert kunnskap om ballistikk og aerodynamikk, samt gode skyteferdigheter og riktig utstyr. Langholdsskyting blir stadig mer populært som en form for konkurranseidrett, og det er en rekke konkurranser og mesterskap over hele verden.

 

Langholdsskyting våpen

Tips til å komme i gang med langholdsskyting

Å komme i gang med langholdsskyting kan virke overveldende i begynnelsen, men med litt tålmodighet og innsats kan det være en givende og spennende hobby. Her er noen trinn du kan følge for å komme i gang:

1. Få opplæring / kurs

Før du prøver å skyte på avstander over 300 meter, bør du få opplæring fra en erfaren skyteinstruktør eller en annen skytter med erfaring fra langholdsskyting. Opplæringen vil hjelpe deg med å lære grunnleggende skyteteknikker, ballistikk og aerodynamikk, og gi deg råd om hvilket utstyr som passer best for deg. På jaktfeber.no kan du melde deg på kurs i langholdsskyting.

2. Skaff deg utstyr

Langholdsskyting krever spesialisert utstyr, en presis rifle med et kaliber som har gode aerodynamiske egenskaper, kikkertsikte som har utvendige tårn og er egnet til den bruken du ønsker, ammunisjon som gir god presisjon i ditt våpen og skytterutstyr som støtte i form av en tofot eller skytebag. Du vil også trenge tilgang til en skytebane eller et egnet skytefelt som tillater skyting på langhold.

3. Øv og tren

Øving og trening er nøkkelen til suksess i langholdsskyting. Begynn med kortere avstander og jobb deg gradvis opp til lengre avstander. Du bør også trene på ulike skytestillinger og rekylopptak for å holde siktebildet stabilt før, under og etter skuddet.

4. Bli med i et miljø

Langholdsskyting er en sosial sport, og å bli med i et miljø med andre skyttere vil hjelpe deg med å lære mer og utvikle ferdighetene dine. Du kan også få tips om konkurranser og mesterskap. Samt det sosiale med å diskutere utstyr, kuler og ballistikk.

5. Respekter sikkerhet

Sikkerhet er alltid viktig når det kommer til skyting. Følg alltid reglene og retningslinjene på skytebanen, og bruk riktig verneutstyr.

Med tålmodighet og trening kan du bli en dyktig langholdsskytter og oppleve gleden ved å treffe målet på lange avstander.
Konkurranser

  

Tips til utstyr

Vi har et bredt utvalg av våpen, ammunisjon, optikk og tilbehør til langholdsskyting. Her er våre anbefalinger til deg som vil komme i gang:

1. Spuhrmontasjer er markedsledende innenfor solide og lette montasjer med innebygget tilt for skyting på langhold. Det finnes en rekke ulike modeller, høyder og grader vinkling.


2. Kahles optikk har flere kikkertsikter som er svært godt egnet til langholdsskyting, bla K525i og K318i.


3. JET-01 chassis fra LRD gir deg muligheten til å tilpasse din Sauer 200STR rifle til langholdsskyting med en ergonomisk riflestokk med gode justeringsmuligheter. Dette gjør det enklere å få et godt rekylopptak og observere sine egne skudd og treff.

 

4. LRD leverer også tilbehør til Sauer 200STR som magasinforlengere som gir opp til 5skudd ekstra i magasinet.

 

5. Wiebad har et stort utvalg av ulike puter og skytestøtter som gjør det enklere å skyte presist fra vanskelige stillinger.

 

6. Ammunisjon fra Norma og Lapua med god ballistikk leveres til de fleste langholdskaliber.

Se alle våre anbefalinger til langholdsskyting her: https://www.markhusan.no/collections/langholdsskyting 

 

Ønsker du å konkurrere i langholdsskyting? 

Det finnes flere arrangementer og konkurranser i Norge som tilbyr ulike utfordringer for skyttere på alle nivåer. Her er noen av de mest populære organisasjonene som arrangerer konkurranser i langholdsskyting:

1. Feltskyting med DFS, langholdsskyttere kan delta i kikkertklassen.

2. PRS Norway: Precision Rifle Series (PRS) er en internasjonal konkurranse organisasjon som nå også har en norsk tilknyttet avdeling. PRS Norge har arrangert flere konkurranser og workshops for skyttere i Norge, og tilbyr en utfordrende og spennende opplevelse for skyttere på alle nivåer.

3. Benchrest Norway, benkeskytterforbundet arrangerer flere ulike konkurranser fra 100-500m skyteavstand.

Søk