Fast frakt 49,- | Gratis frakt over 1600,-

Denne seksjonen har ingen innhold. Legg til innhold.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Hvordan fungerer viltkamera og hva skal jeg velge?

  • 3 min lesning

Guide til å velge riktig viltkamera

Viltkamera er enkelt å bruke og er ment å registrere bilder eller video av vilt i naturen. De fleste viltkameraene fungerer ved å utløse et bilde eller video når det registrerer bevegelse eller varme i et bestemt område (deteksjonsområdet). Dette gjøres ved hjelp av en bevegelsessensor eller et infrarødt kamera.

 

Her er en generell beskrivelse av hvordan viltkamera fungerer:

1. Plasser viltkameraet i det området du ønsker å overvåke. Det kan plasseres på et stativ eller festes til et tre eller annet fast punkt.

2. Still inn kameraet i henhold til dine preferanser, som oppløsning, triggetid, deteksjonsområde og nattmodus (hvis det er tilgjengelig).

3. Plasser et SD-kort i kameraet for å lagre bildene eller videoene som tas.

4. Kameraet vil automatisk ta et bilde eller starte en video når det registrerer bevegelse eller varme i deteksjonsområdet.

5. Du kan se på bildene eller videoene ved å ta ut SD-kortet og sette det i en datamaskin eller ved å bruke en trådløs tilkobling til kameraet.

 

Viltkameraene kan også ha flere avanserte funksjoner som fjernstyring via mobil eller nettbrett, live streaming, og mulighet for å programmere kameraet til å ta bilder eller videoer etter bestemte tidsintervaller.

 

Hva reagerer et viltkamera på?

Et viltkamera reagerer på bevegelse eller varme i deteksjonsområdet. Dette kan være bevegelser fra dyr, men også bevegelser fra personer eller andre objekter som krysser deteksjonsområdet.

Bevegelsessensoren i viltkameraet er designet for å registrere endringer i infrarøde stråler. Når det registrerer en endring, utløser det et bilde eller en video. Bevegelsessensoren kan også justeres for å reagere på bevegelser med en bestemt hastighet eller i et bestemt område, slik at det kan ignorere mindre bevegelser som kan være forårsaket av vind eller lignende.

Noen viltkameraer har også et infrarødt kamera som reagerer på varme. Dette kan være nyttig for å registrere dyr om natten eller i svakt lys, da deres varmeavtrykk kan registreres selv om de er i mørket.

Det er viktig å sette opp deteksjonsområdet og sensorene riktig for å unngå unødvendige utløsninger og å få mest mulig relevant informasjon om viltet i området.

 

Hvilket sim kort til viltkamera?

Viltkameraene kan kommunisere med mobilnettet ved å bruke et SIM-kort. For å bruke et viltkamera med mobilnettverk, trenger du et SIM-kort som er kompatibelt med kameraet og som har en gyldig abonnement eller et datapakke.

Du bør velge et SIM-kort som har et stort datakvote eller en lang varighet, da viltkameraene ofte tar mange bilder og kan sende dem til en server eller til en mobiltelefon. Det er også viktig å sørge for at SIM-kortet har god dekning i området der kameraet er plassert.

 

Du kan kjøpe SIM-kortet hos nettoperatørene eller hos de som selger viltkameraene. Noen viltkameraer har allerede et SIM-kort innebygd, så det trenger ikke å kjøpes separat.

Hvilket viltkamera skal jeg velge?

Det avhenger av dine behov og preferanser. Her er noen ting å vurdere når du velger et viltkamera:

 

1. Oppløsning: Jo høyere oppløsning, jo bedre bildekvalitet. Du bør vurdere å få et kamera med minst 12 megapiksler.

2. Nattmodus: Dersom du ønsker å ta bilder i mørke, er det viktig å ha et kamera med god nattmodus.

3. Deteksjonsområde: Velg et kamera med et stort deteksjonsområde for å fange et større område.

4. Triggetid: Jo raskere triggetiden på et kamera, jo mer sannsynlig er det å fange et objekt i bevegelse.

5. Lagring: Vurder hvor mye lagringsplass du trenger og om kameraet støtter SD-kort eller andre lagringsmetoder.

6. Pålitelighet: sjekk etter vurdering og omtaler fra andre brukere.

7. Pris: Det finnes viltkamera i mange prisklasser, velg en som passer til ditt budsjett.

Det kan være lurt å undersøke flere alternativer og sammenligne spesifikasjonene før du tar valget ditt. Se her for hvilke viltkamera vi tilbyr på Markhusan: https://www.markhusan.no/collections/viltkamera 

Søk