Fast frakt 49,- | Gratis frakt over 1600,-

Denne seksjonen har ingen innhold. Legg til innhold.

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Hold deg varm under vinterjakta! Lag på lag metoden forklart

  • 2 min lesning

Hold deg varm under vinterjakta! Lag på lag metoden forklart

Lag-på-lag-metoden er en strategi for bekledning som involverer å ha flere lag med klær i stedet for å stole på et enkelt tykt plagg. Dette gir deg fleksibilitet til å tilpasse deg skiftende værforhold og aktivitetsnivåer. Hver lagtype har en spesifikk funksjon, og kombinert jobber de sammen for å holde deg varm, tørr og komfortabel. Her er en enkel forklaring på de vanlige lagene:

Første lag (Innerste lag): Ull eller syntetisk

Dette laget ligger rett mot huden. Målet er å transportere fuktighet bort fra kroppen for å holde deg tørr. Ull har naturlige fukttransporterende egenskaper, mens syntetiske materialer som polyester tørker raskt.

Andre lag (Isolasjon): Fleece eller dun

Dette laget gir isolasjon og hjelper med å holde på kroppsvarmen. Fleece er et populært valg fordi det isolerer selv om det blir vått. Dun gir utmerket varme i forhold til vekten, men mister isolasjonsevnen når det blir vått.

Tredje lag (Ytterste lag): Vindtett og vanntett

Dette laget beskytter mot vind, regn, og snø. Materialer som Gore-Tex og lignende membraner gir en kombinasjon av vanntetthet og pusteevne, slik at svette kan fordampe ut, samtidig som du beskyttes mot elementene.

Her er hvordan lagene fungerer sammen:

I kaldt vær og ved stillesitting: Ha alle lagene på for maksimal isolasjon.

Under fysisk aktivitet: Fjern eller åpne opp ytterste laget for å slippe ut overskuddsvarme og forhindre overoppheting.

I regnvær: Sørg for at det ytterste laget er vanntett (minimum 10 000mm vannsøyle) for å unngå å bli våt.

Denne tilnærmingen gir deg fleksibilitet til å tilpasse deg skiftende forhold ved å legge til eller fjerne lag etter behov, og det bidrar til å unngå å bli våt av svette, noe som kan føre til nedkjøling når aktivitetsnivået senkes.

Skitt jakt!

Søk